VideoCrew.be
360-graden video’s

Virtual Reality, dé toekomst begint nu!

Tijd voor een nieuwe kijk op de zaak!     Moodle360_icon

360° fotografie bestaat al even, zeg hallo tegen 360° video! Met deze nieuwe techniek brengen we alles tegelijk in beeld. Dat leest u goed, alles. Dat doen we niet enkel zodat wij geen kadrage meer moeten maken, het biedt ook voor u een berg troeven.

We combineren het beeld van maar liefst 6 camera’s tot één 360-graden video. Vergelijk het met Google Streetview met bewegende beelden. Je kan die interactieve video heel eenvoudig delen via YouTube en Facebook. Of je kan hem als effect integreren in je geplande aftermovie. 360°-beelden geven een gloednieuwe kijk op de ambiance rondom.

oculus-rift

YouTube 360-video channel

! Klik op het tandwieltje en kies HD als beeldkwaliteit voor een betere ervaring !

Videochannel: https://www.youtube.com/channel/UCzuqhhs6NWbgTzMuM09WKDQ

spherical_explorer

Spherical video

Door te werken met 6x GoPro 4K camera’s is het mogelijk om 360 graden video te creeren in post-productie. Speciale software en zware rendercomputers maken het mogelijk om dit in een hoogwaardige kwaliteit op te leveren.

Verhuur

Zelf eenvoudig 360 graden video creëren? Huur bij ons het nodige materiaal!

FAQ !

Wat is het verschil met consumenten 360-graden cameras?

Veel 360-gradencamera’s voor consumenten bieden enkel 360-gradenbeeld rondom (horizontaal dus) en doen dat in een erg lage beeldkwaliteit. Wij bieden 360-graden zicht horizontaal én verticaal in een veel hogere resolutie. Totale vrijheid voor de kijker dus.

komen jullie met zes gewone camera's en gebeurt de samensmelting nadien in post-productie?

We monteren 6 compacte camera’s in een frame met exacte afmeting. We verzamelen alle beelden en laten er onze montagecomputer op los. Die weet exact welke camera waar in het frame zat en laat zo de beelden naadloos aansluiten. Eens we de beelden hebben samengesmolten kunnen we ze gaan monteren.

Is deze technologie veel duurder?

Niet noodzakelijk. Doordat veel camera’s ook veel data produceren, is de grootste uitdaging het verwerken van de footage tot een 360-gradenbeeld. Daarna is de montage vergelijkbaar met ‘gewone’ camerabeelden.

Kan het zomaar overal?

Het korte antwoord? Ja. 360-gradenvideo komt het beste tot zijn recht op locaties waar er overal rond de camera heel wat gebeurt. Bijvoorbeeld tussen podium en publiek of onderaan een vliegtuig.

Het is een nieuwe technologie. Wat zijn momenteel (nog) de nadelen?

Omdat je in real time kan rondkijken in 360-graden players, streamt de video continu in zijn volledige grootte. Daardoor is de beeldkwaliteit relatief laag bij trage internetverbindingen. Met de explosieve populariteit van 360-gradenvideo, zal het niet lang duren voor dat wordt aangepakt.

Hoe kan ik de 360 graden video afspelen?

Het eenvoudigst is via Youtube. Zij ondersteunen 360-gradenvideo’s die je daarna gewoon kan embedden zoals een gewone video. Facebook kan ook 360-gradenvideo weergeven maar doet dat enkel binnen zijn eigen website. Er zijn daarnaast ook nog een aantal kleinere ontwikkelaars die gratis plugins aanbieden voor gebruik op je website, dikwijls producenten van 360-graden hardware of software.

Is een Virtual Reality (VR) bril noodzakelijk voor een goede beleving?

Dat is zeker niet noodzakelijk, al maakt dat het wel extra spannend. Terwijl je in een browser met de hand het beeld kan draaien, doe je dat met een VR-bril door gewoon je hoofd te draaien. Echte stereoscopie (3D) is het niet maar je wordt natuurlijk wel meer ondergedompeld.

Ik wil 360-graden video op mijn event. Kan dit ook met projectie?

Dat kan zeker. Met de juiste projectie- en afspeelhardware kan je een ronde ruimte herschapen tot een wijds panoramalandschap.

Ook gefascineerd door 360-graden video?