VideoCrew.be
360-graden video’s

Virtual Reality, dé toekomst begint nu!

Tijd voor een nieuwe kijk op de zaak!     Moodle360_icon

360° fotografie bestaat al even, zeg hallo tegen 360° video! Met deze nieuwe techniek brengen we alles tegelijk in beeld. Dat leest u goed, alles. Dat doen we niet enkel zodat wij geen kadrage meer moeten maken, het biedt ook voor u een berg troeven.

We combineren het beeld van meerdere camera’s tot één 360° video. Vergelijk het met Google Streetview met bewegende beelden. Je kan die interactieve video heel eenvoudig delen via YouTube en Facebook. Of je kan hem als effect integreren in je geplande aftermovie. 360°-beelden geven een gloednieuwe kijk op de ambiance rondom.

Tom De Cock, Ambassadeur van de Inspiratie

VideoCrew - 360 magic

YouTube 360-video channel

! Klik op het tandwieltje en kies HD als beeldkwaliteit voor een betere ervaring !

Videochannel: https://www.youtube.com/channel/UCzuqhhs6NWbgTzMuM09WKDQ

Verhuur

Zelf eenvoudig 360 graden video creëren? Huur bij ons het nodige materiaal!

FAQ !

Wat is het verschil met de 360-graden-camera uit mijn lokale Mediamarkt?

Niet noodzakelijk. Doordat meer camera’s ook meer data produceren, is de grootste uitdaging het verwerken van de footage tot een 360-gradenbeeld. Daarna is de montage ongeveer vergelijkbaar met ‘gewone’ camerabeelden. Een groot verschil is dat je op 360° video geen massa cuts wil gaan maken. De tijd die je bespaart in montage moet je dus ongeveer weer opofferen voor het samenstellen van het 360-gradenbeeld. Tenminste bij kleine projecten.

Zetten jullie gewoon een aantal camera’s naast elkaar of hoe gaat dat?

Min of meer. We monteren een aantal compacte camera’s in een frame onder verschillende hoeken. Achteraf ‘stitchen’ we de beelden aan elkaar zodat we een volledig sferische video verkrijgen. Dat kan een heel tijdrovende klus zijn voor zowel onze monteurs als de computer die uiteindelijk de video moet gaan exporteren. Eens we de beelden hebben samengesmolten kunnen we ze gaan monteren.

Is deze technologie veel duurder?

Niet noodzakelijk. Doordat veel camera’s ook veel data produceren, is de grootste uitdaging het verwerken van de footage tot een 360-gradenbeeld. Daarna is de montage vergelijkbaar met ‘gewone’ camerabeelden.

Kan het zomaar overal?

Het korte antwoord? Ja. 360-gradenvideo komt het beste tot zijn recht op locaties waar er overal rond de camera heel wat gebeurt. Bijvoorbeeld tussen podium en publiek of onderaan een vliegtuig.

Het is een nieuwe technologie. Wat zijn (voorlopig) de nadelen?

Stichinglijnen. De naad tussen 2 camerabeelden is nooit perfect. Dat kan soms vreemde effecten hebben op objecten die van één camera in de andere overgaan. Ook beeldkwaliteit bij weergave. We nemen dan wel op in 4k of meer maar doordat je altijd naar een deel van de volledige sferische video kijkt, lijkt het in de praktijk ergens rond 720p in klassieke video. Maar alle technische details terzijde: het is en blijft pretty cool.

Hoe kan ik de 360 graden video afspelen?

Het eenvoudigst is via Youtube. Zij ondersteunen 360-gradenvideo’s die je daarna gewoon kan embedden zoals een gewone video. Facebook kan ook 360-gradenvideo weergeven maar doet dat enkel binnen zijn eigen website.

Heb ik dan zo’n Virtual Reality-bril nodig?

Dat is zeker niet noodzakelijk, al maakt dat het wel extra spannend. Terwijl je in een browser met de hand het beeld kan draaien, doe je dat met een VR-bril door gewoon je hoofd te draaien. Echte stereoscopie (3D) is het niet maar je wordt natuurlijk wel meer ondergedompeld. Gewoon met de smartphone in de hand werkt ook prima, je kan dan ‘door’ je smartphone kijken naar de video rondom je.

Ik wil 360-graden video op mijn event. Kan dit ook met projectie?

Ja, al kunnen we je beloven dat dit hopen geld kost. Met de juiste projectie- en afspeelhardware kan je een ronde ruimte herschapen tot een wijds panoramalandschap. Voorlopig zouden we er niet van verschieten als je uiteindelijk pixels te zien krijgt ter grote van een bescheiden watermeloen. Kijk misschien beter eens naar het huren van een aantal VR-brillen voor je gasten. Zo kan je ook meer investeren in je content en die is uiteindelijk wat de ervaring de moeite waard maakt.

Ook gefascineerd door 360-graden video?